Rožiniai makaronai - mergaičių džiaugsmas!

Makaronai be gliuteno.jpg

Būna tokie kartai, kai sėdi su draugėmis, geri kavutę ir netikėtai visas pokalbis pasisuka apie maistą!:) Tuomet supranti, kad jau laikas valgyti!!!

Tokį gražų rugpjūčio vakarą draugė pasakojo apie neseniai paruoštus rožinius makaronus... Tai skambėjo taip pasakiškai, kad lėkėme visos į šaldytuvą tikrinti ar turime... virtų burokėlių! Jų retai užsilieka mano virtuvėje, tačiau šį kartą radome!

Sigutė, nuostabi virtuvės princesė, pagamino vakarienę per bene 20 minučių! Skanią, spalvingą ir netikėtą!

Išsivirkite 400 g savo mėgstamų makaronų be gliuteno. Kol verta makaronai sutarkuokite 2 vidutinio dydžio virtus burokėlius, kubeliais supjaustykite macarelos sūrį (~200 g). Tuomet viską sumaišykite su nusausintais makaronais, jeigu norite maišant galite įdėti gabalėlį sviesto. Pabarstykite savo mėgstamomis sėklomis, pvz sezamo, riešutais ir skanaukite! Paprasta, ir greita! O kaip skanu! 

Ačiū Sigutei už nuostabią rožinę vakarienę, kurios negaliu pamiršti iki dabar!

💝💝💝

 

Rožinė virtuvės princesė Sigutė, Kristina ir mielogi draugė Laimutė

Rožinė virtuvės princesė Sigutė, Kristina ir mielogi draugė Laimutė

Skaniausi lietiniai be gliuteno!

Lietiniai be gliuteno.jpg

Jau tapo įprasta, kad skaniausius receptus be gliuteno dėl manęs išbando mano mylimi draugai! :) Kai paragavau šių lietinų, negalėjau nei žodžio ištarti! Taip skanu! Neatskirtum nuo įprastų!!!

Ilgai draugės prašiau recepto, o ji tik juokėsi: dedu viską iš akies! Tai iš akies paprašiau, kad ir suršytų:D Produktai toookie paprasti ir kasdieniški, kad esu tikra, rasite juos savo virtuvėje.

Taigi Vaidos lietiniai:

"Ingredientai:

•    2 kiaušiniai
•    2 šaukštai cukraus arba cukraus pudros (patikrinkite, kad nebūtų gliuteno!)
•    200 ml grietinėlės ( 35 %)
•    Begliutenių miltų Schar mixas. Spėju pusė stiklinės. Bet reikia žiūrėti konsistenciją. Jei miltų per daug - praskiesti šlakeliu vandens :)
•    Ai dar i tešlą šaukstą aliejaus pilu.:) Tada i keptuvę riebalų jau nebe.

Sumušu kiaušinius, įdedu cukraus pudrą arba cukrų, išplaku, tada pilu grietinėlę. Paplaku. Tada miltai - išplaku. O tada pagal tirštumą: miltai arba vanduo. Ir viskas! Šaukštas aliejaus, kai baigiu gamint tešlą. Įpilu ir išmaišau, o tada pili tešlą i sausą keptuvę ir lauki kol apskrus, apverti ir vėl apskrunda. Galiausiai mėgaujiesi GF lietiniais pagardintais tuo  ko širdelė geidžia 😜😍"

Skaniausi Vaidos kepti lietiniai!

Skaniausi Vaidos kepti lietiniai!

Galite juos valgyti be jokio įdaro, tiesiog su grietine ir uogiene. Arba kaip mano dukterėčia mėgsta įsitepti šaukštelį Nutella ir bananų riežinėlių bei susisukti. O man skaniausia su varškės įdaru:) Į dvi pakuotes varškės, įmušu vieną kiaušinį, cukraus pagal skonį, gerai išmaišau ir gautą masę įsuku į lietinį, o tada iš abiejų pusių po minutėlę pakepinu įdėjusi gabalėlį sviesto. Skanu su grietine ir šviežiai trintomis braškėmis ar mėlynių uogiene!:)

Jau žinau, ką valgysime savaitgalį pusryčiams!

                                         Skanaus ir jums!🍽🍯☕️

Blyneliai su varške apkepami iš abiejų pusių svieste

Blyneliai su varške apkepami iš abiejų pusių svieste

Velykinis keksas 

 
Velyku keksas be gliuteno be glitimo.jpg
 

Kaskart artėjant šventėms turime gerai apgalvoti, kuo vaišinsimės ir vaišinsime kitus:)
Velykos neįsivaizduojamos be margučių ir skanaus kekso! 
Pradėkime nuo kiaušinių. :) Nepamirškite rinkdamiesi spalvų ir atspalvių įvairovę, kuriais dažysite kiaušinius, atkreipti dėmesį į dažų sudėtį. Ar juose tikrai nėra gliuteno? Ir kodėl jums tai turėtų rūpėti? Suprantama, kad dažome tik kiaušinių lūkštus, o ne patį kiaušinį, tačiau jie kartais suskyla jau verdant ir dažai patenka į kiaušinio vidų. Vadinasi, jeigu dažėme dažais turinčiais gliuteno, tokių kiaušinių valgyti nebegalima. Ir kam gi rizikuoti, kai šiomis dienomis yra galybė pasirinkimo natūralių begliutenių priemonių marginti kiaušinius! Svogūnų lūkštais, kaip tai darydavo močiutės ar net daržovių bei žolelių pagalba. Štai jums keletas nuorodų į puikias, natūralias kiaušinių dažymo alternatyvas: https://www.facebook.com/,http://www.beatosvirtuve.lt,
 http://www.tavovaikas.lt.

O sudaužę ir suskanavę margučius, be abejo, norėsime deserto! Šiemet nusprendžiau neapsisunkinti sudėtingais receptais ir išsikepti keksą, kuris jau patikrintas ir visada pavyksta idealiai! Pasinaudojau tetutės kalėdų pyrago receptu. Padalinusi tešlą į dvi dalis, vieną pusę paskaninau tarkuota citrinos žievele, o kitą nesaldinta kakava. Be abejo, galite rinktis iš įvairiausių keksų rūšių: morkų, vanilinį, šokoladinį ar net pasinaudoti parduotuvėse parduodamu mišiniu pyragams. 
O kaip jį papuošti? Visada galima tiesiog apibarstyti cukraus pudra, kuri atrodys gražiai, tačiau tuo nieko nenustebinsi. Ieškojau idėjų kaip šiemet gražiai ir lengvai papuošti kepinį. Ir štai! Argi ne puiki mintis?!:)

Papuošimui jums reikės kremo, kokoso drožlių ir saldainiukų.
Iš pradžių pasigaminkite paprastą sviesto kremą, kuriam reikės:

  • 3 puodukų cukraus pudros (rinkdamiesi skaitykite sudėtį, kad būtų be gliuteno (!), o geriausia - susimalkite cukrų kavos malimo mašinėle patys)
  • 1/3 puoduko minkšto sviesto (palikite kambario temperatūroje keletai valandų iki gaminant)
  • 1 1/2 a.š. vanilės ekstrakto (be gliuteno)
  • 1-2 v.š. pieno 

Sudėkite minkštą sviestą į plakimui skirtą indą ir el.plaktuvu maišykite kol sviestas pasidarys vientisas ir purus. Tuomet po truputį maišant dėkite cukraus pudrą. Kai sudėsite visą cukraus pudrą, įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną. Ir dar kartą gerai viską išplakite. 
Man pačiai visada paprasčiau, kai peržiūriu vaizdinę medžiagą. Spauskite čia ir pamatysite, kaip viskas nesudėtinga. :)

Jeigu labai nesinori gaminti kremo namuose, galite jį pakeisti pirktiniu, pvz., šokoladiniu. Svarbiausia, kad jis būtų ne per skystas ir laikytųsi nenuvarvėjęs ant kekso.
Užtepkite poros centimetrų (galima ir storiau) kremo sluoksnį ant kekso ir tuomet apibarstykite jį kokoso drožlėmis. Man norėjosi, kad jos būtų rusvesnės bei traškesnės, todėl pusę dalies paskrudinau įkaitintoje orkaitėje keletą minučių ir tuomet sumaišiau su likusiomis.
Kokio kiekio reikia drožlių, priklauso nuo kekso dydžio ir norimo jų sluoksnio storio. Manyčiau, kad 60 g turėtų būti užtektinai.

O tuomet smagioji dalis! Į kekso viduriuką pridėkite šokoladinių kiaušinių! Jeigu begliutenių būtų sudėtinga rasti, galite drąsiai juos pakeisti M&SM’s saldainiais. Jie nėra pažymėti kaip begliuteniai, tačiau anot gamintojų sudėtyje gliuteno turinčių produktų nėra. Be abejo, visada galite rinktis ir niekuo nesiskiriančius saldainiukus, panašius į šokoladinius M&M’s, kurie pažymėti “Gluten free”. Juos rasite “Assorti” parduotuvėje.

Saldainiai be gliuteno be glitimo.jpg
Saldainiai be gliuteno be glitimo.jpg

Šis Velykinis keksas daugiausiai džiaugsmo suteiks vaikams, kai atpjovus jo, pradės byrėti saldainiukai priklausantys tik jiems!

Stiprių margučių ir skanių desertų!

Pyragas be gliuteno be glitimo.jpg

Stintos!

 
Zuvis stinta receptas be gliuteno be glitimo.jpg
 

Savaitgalį Palanga kvepėjo stintomis, juk vyko "Stintų šventė". Aš kaip tikra klaipėdietė jas begaaaalo mėgstu. Be abejo, parduodamų gatvėje jų valgyti neišdrįsčiau, juk jos paprastai apvoliojamos kvietiniuose miltuose.

Tačiau jokios bėdos! Parsivežiau šviežutėlių žuvyčių namo ir išsikepiau jas pati. Neapvoliotos stintos miltuose, praranda puse žavesio, todėl galiu drąsiai pasakyti, kad miltai "Schar" tam tinka puikiausiai! Išvalytas stintas apvolioju sumaišytuose miltuose su trupučiu druskos ir šviežiai maltais pipiriukais, o tuomet skaniai apskrudinu! Skaniausia vakarienė garantuota! O tos traškios uodegėlės! Jas nugriaužiu pirmiausia :))

Pabandykite ir jūs - tai nepakartojamas ir paprastas patiekalas, kuris patiks ir vaikams:) O žuvytės kuo mažesnės, tuo skanesnės ir traškesnės! Jeigu turite galimybę, rinkitės pagautas žvejų meškerėmis, o ne iš tinklų. Jos visad gražesnės ir stangresnės:)

Skanaus!

Schar miltai be gliuteno, stinta.jpg
Stintos be gliuteno be glitimo.jpg

Obuolių pyragas be gliuteno

 
Obuoliu pyragas be gliuteno.jpg
 

Šiuo receptu neneustebinsiu nei vieno!  Juk tai senas, geras, visiems žinomas obuolių pyragas. :) Tik priminsiu, kad dabar, kai visi namuose turime skanutėlių obuoliukų, tiesiog būtina pasitikti namiškius nepakartojamu šilto pyrago ir cinamono kvapu! 
Nors L.A. svečius renginyje apie gyvenimą be gliuteno vaišinau šokoladiniais ir vaniliniais keksiukais bei bananiniu skanumynu, greičiausiai nuo stalo dingo obuolių pyragas. Visi džiaugėsi prisiminimais apie Lietuvą, kuriuos sugrąžino šis pyragas.

Pasilepinkite ir jūs, juk receptas toks paprastas!

Jums reikės:

5 didesnių obuolių
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiktinės miltų be gliuteno (naudoju “Schar”)
1 v.š. kokosų aliejaus (ar tokio, kurį mėgstate)
1 a.š. vanilinio cukraus
1 - 2 a.š. cinamono

Supjaustykite nuluptus obuolius kubeliais ir pabarstykite cinamonu.

Plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi. Plakdami po truputį suberkite miltus be gliuteno, vanilinį cukrų, įpilkite aliejų.

Kepimo indą ištepkite aliejumi ar sviestu, kad pyragas nepriliptų. Tuomet sudėkite obuolius ir supilkite tešlą. Pabarstykite trupučiu cinamono. 

Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min.

Mmm…. bus skanu! Ir saldu! Todėl pyragą skanaukite saikingai:)

Salotos "Onutės saulutė"

salotos be gliuteno.jpg

Kaip galėčiau nepasidalinti su jumis salotų receptu, tokiu nuotaikingu pavadinimu, kurį gavau iš Onutės! Kai saulutės pritrūks, bėkit į virtuvę ir pasigaminkite ją patys :)

Onutė deda po 100 g. stambiai tarkuotų obuolių ir moliūgų, 0,5 a.š. chia sėklų, keletas šermukšnio uogų (šaldytų, nes nebeturi kartumo), keletas rudeninių aviečių ir 0,5 a.š. agavų sirupo. Vietoje šermukšnio uogų galima spanguolių užsiberti. Taip pat tinka.

Dėkite tarkuotus obuolius, tuomet moliūgą, apibarstykite sėklomis, uogomis bei paskaninkite sirupu. 

Spalvota ir skanu!:)

Sveiki pusryčiai su chia sėklomis

 
Nuotrauka Gabrieliaus Stanevičiaus. Pagaminta Kristinos Jatautaitės.

Nuotrauka Gabrieliaus Stanevičiaus. Pagaminta Kristinos Jatautaitės.

 

Jeigu kas praleidote skanių ir sveikų pusryčių receptą žurnale "Virtuvė", dalinuosi juo ir čia :)

Labai mėgstu čija sėklas (Chia) dar vadinamas ispaniniu šalaviju, kurios turi daugiau maistingų medžiagų nei dauguma vaisių, daržovių, sėklų ir grūdų. Jos prisotintos vitaminų ir mineralų. Taip pat tai nuostabi žarnyno šluota. Kodėl gi nepradėti ryto nuo jų!

Jums reikės:
2 šaukštų čija sėklų
200 ml šalto vandens
200 g graikiško jogurto
3-4 puselės konservuotų persikų


Iš vakaro čija sėklas užpilti vandeniu, kad išbrinktų. Ryte išbrinkusias sėklas sumaišyti su graikišku jogurtu. Konservuotus persikus susmulkinti ar sublenderiuoti ir uždėti ant jogurto sumaišyto su sėklomis. Vietoj persikų tinka visos sezoninės uogos, tik jas reiktų šiek tiek pasaldinti.

Sveikų ir skanių pusryčių!

Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu

 
Sriuba be gliuteno.jpg
 

Ši sriuba tinka ir vegetarams. 


2 porcijoms Jums reikės: 
•    500g morkų
•    1 vidutinio svogūno, smulkiai supjaustyto
•    1 obuolio, apie 180g
•    850 ml vandens
•    3 nubrauktų arb. šaukštelių Himalajų druskos
•    1 valg. šaukšto agavų sirupo arba medaus
•    3 ½ arb. šaukštelio kalendros, susmulkintos
•    Kokosų aliejaus kepimui
•    ½ puodelio grietinėlės
•    1 žiupsnelio burbono vanilės
Paruošimas: 
Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite.
Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite vandenį bei suberkite druską. Virkite apie 15 min., kol suminkštės.
Grietinėlę išplakite iki standumo su agavų sirupu, vanile, imbieru ir kalendra. Padėkite vėsiai.
Sriubą sutrinkite. Jei norisi, įdėkite papildomai imbiero ir kalendros. Patiekite į sriubą įdėję kremo.
Receptą parengė ir nuotrauka dalinasi www.livinn.lt 

Kanelės (Caneles)

 
Kaneles be gliuteno.jpg
 

Kanelės (Caneles)... Keistokas prancūziškas kepinys, kurio neteko paragauti tuomet, kai dar galėjau valgyti kvietinius miltus. Draugės sako, kad tai skanumynas vertas kiekvienos suvalgytos kalorijos :) Todėl labai norėjau jų paragauti ir teko pabandyti jas iškepti ;)

Po paros tešlos laikymo šaldytuve, beveik valandos kepimo... Ir dar skanauti nevalia... Nakčiai ar dienai turi laikyti šaldytuve… Valios išbandymas :) Ar verta?! O taip! Taigi, pradedame!

Visų pirma turiu pasakyti, kad kaip ir kiekvienam kepiniui, teisingai pasirinkti miltai be gliuteno yra begalo svarbu! Išbandžiau šį receptą su dviem skirtingais: "Schar" ir "Orgran" savaime kylančiais. Vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad naudoti reikėtų "Schar" miltus, o "Orgran" šiam receptui visiškai netinkami. Manau dėl to, kad turi kildinimo savybių, o šiame recepte jokių kildinimo produktų dėti nereikia. Taigi, Organ miltus pasilikite kokiam pyragui ar keksiukams :)

Rekomenduoju šiam kanelių receptui

Rekomenduoju šiam kanelių receptui

Pasirinkite kitiems receptams

Pasirinkite kitiems receptams

Kanelės su Orgran miltais, nepavyko

Kanelės su Orgran miltais, nepavyko

Perskaičiusi daugybę receptų, išbandžiau šį ir jis tikrai pasiteisino.

Ingredientai:
        Pienas - 500 ml
        Miltai - 100 g  (Schar)
        Kiaušiniai - 1 vnt.
        Kiaušinio tryniai - 2 vnt.
        Cukrus - 200 g
        Romas - 2 a. š. (įsitikinkite, kad be gliuteno)
        Vanilės lazdelė - 1 vnt.
        Sviestas - 60 g
        Medus - 1 š.
Kaip gaminti ?
        Pieną užvirinu ant ugnies su sviestu (50 g) ir cukrumi. Sudedu išimtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukeliu nuo ugnies ir palieku kiek atvėsti.
        Suplaku kiaušinius, sumaišau su miltais. Po truputį, vis maišydama, pilu pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilu kelis šaukštelius romo (aš naudojau labai stiprų, skirtą specialiai gaminimui, todėl jo reikėjo mažiau. Paprasto galima dėti ir kokius 4 šaukštelius).
        Tešlą uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą 24 valandoms. Beje, bandžiau kepti ir po 12val., tai jei labai skubat - labai didelio skirtumo nėra - galite kepti :)
        Taigi kitą dieną likusį sviestą pašildau kartu su medumi. Šia mase ištepu formeles ir pilu tešlą.

Silikonine forma kanelems.jpg


        Kaneles kepti įprasto dydžio formelėse maždaug 1 val. ir 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
Aš kepiau mini formelėje, todėl kepimo laikas buvo ~ 50 min.
Rekomenduočiau naudoti silikoninę kepimo formą, nes iš jos bus žymiai lengviau išimti.
        Smagioji dalis! Iškepusias kaneles su visa forma dėti dar vienai dienai į šaldytuvą ir po jos jau bus galima valgyti. :)
Bus tikrai skanu!

Kaneles be glitimo.jpg

 

 

 

 

Jurgitos grikinė boba be gliuteno

 
Grikine boba be gliuteno be glitimo.jpg
 

Su malonumu dalinuosi Jurgitos pyrago receptu, kurio prašė bemaž  visi dalyvavę ir jo ragavę mūsų piknike Rumšiškėse. Jis tikrai nepakartojamo skonio!
Ačiū Jurgitai, o jums skanaus!

Photo by Jurgita Mičiulytė

Photo by Jurgita Mičiulytė

“Jums reikės:
230 g. grikių miltų (be gliuteno)
50 g. miltų mišinio be gliuteno
250 g. sviesto
5 kiaušiniai
250 g. cukraus
120 g. kapotų riešutų (lazdyno arba graikiškų)
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
•    Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir minkštu sviestu.
•    Baltymus išplakti iki putų.
•    Be  gliuteno miltus ir grikinius miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kapotais riešutais.
Jeigu naudojate soda, tuomet prieš dedant  reik nugesinti su grietine. 
•    Į kiaušinių trynių masę suberti miltų mišinį. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės ir atsargiai  įmaišyti plaktus baltymus. Tešla gaunasi pakankamai tiršta.
•    Kekso formą ištrinti sviestu ir sukrėsti tešlą. Kepiau 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. 
Galima  šį skanėstą ir papuošti:
200 g. tamsaus šokolado
6 v. š pieno
Kapotų riešutų arba migdolo drožlių
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Ištirpusiu šokoladu aplieti grikinę ir papuošti kapotais riešutais (jeigu puošite grikine bobą šokoladu, tuomet rekomenduoju dėti mažiau cukraus, nes bus per saldu).

Šio skanėsto pirmą kartą paragavau 2000 m. ir nuo tada neatsivalgau ☺ tikrasis pavadinimas „Grikinė boba“  Skanaus visiems!”

 

Keksiukai su uogomis

keksiukai su uogomis be gliuteno.jpg

Kepinių su šviežiomis uogomis receptų dalinimosi tema, norėčiau pasiūlyti keksiukus, kuriuos galite paruošti labai greitai ir paprastai, kai sulaukiate beveik netikėtų svečių:)

Kas gi vasarą turi pakankamai laiko pasiruošti svečių priėmimui? Aš - niekada! Mane jie visada užklumpa "netikėtai". Tokiems atvejams, spintelėje turiu užsislėpusi lengvai paruošiamų kepinių ruošinių. Šį kartą mane išgelbėjo minkštučiai keksiukai, į kuriuos galite ir net labai rekomenduoju prieš kepant įmaišyti šviežių uogų. Bet kokių, kokias tik mėgstate ir turite sode ar virtuvėje. 

Šių keksiukų miltų mišinį galite rasti TikraiBe parduotuvėje.

Skanaus!

 

Uogos ir pyragai!:)

 
Pavlova, morenginis pyragas be gliuteno be glitimo.jpg
 
 
Sviezops uogos, tortas pyragas be gliuteno.jpg

Dabar pats geriausias laikas išsitraukti pyragų receptus, kuriuose naudojama dauuug šviežių, sezoninių uogų! Norėčiau vieną priminti ir aš - Pavlova, mano mylimiausias desertas :) Manau, tai vienas skaniausių vasaros tortų, kuris labai lengvas, nėra per saldus ir visiškai nesunkus su daugybe šviežių uogų... Galite skaninti braškėmis, avietėmis, žemuogėmis, mėlynėmis, šilauogėmis ar kokiomis tik turite šiuo metu uogomis. Kuo jų daugiau, tuo skaniau!

BRAŠKĖS: kokteilis “Margarita”

kokteilis Margarita be gliuteno.jpg

Kaip jau turbūt pastebėjote, labai mėgstu meksikietišką virtuvę. Todėl dabar, kai visur kur akys užmato yra braškės, pats laikas pasidalinti receptu, kaip pasigaminti “Margaritą”, kurios nepamiršite ilgai!

Skanesnės nei gamina mano draugė Ernesta, kuri gyvena Meksikoje, pagaminti dar niekam nepavyko, tačiau išbandyti pagal jos siūlomą receptą būtina. Nulėkusi į mano kuklų darželį ji priskynė saujalę braškių ir suplakė tokį kokteilį, kuris galėtų konkuruoti nebent su “Margarita” pagaminta su šviežiais, prinokusiais mangais :)

Skaniausia tekila, kurią kada esu ragavusi yra "Los Azulejos" (žr. nuotrauką) atvežta iš Meksikos. O kaip gi kitaip?! Juk tai yra jos gimtinė. Lietuvoje šios puikios tekilos nerasite, tačiau jeigu kada vyksite į Meksiką ar kur keliaudami tokią rastumėte, būtinai, būtinai išbandykite.

Kokteilis “Margarita” man patinka ir tuo, kad jis gaminamas iš produktų natūraliai be gliuteno. Vienintelį ką turėtumėte patikrinti, tai sirupas, kurį naudosite.

Taigi, vienam kokteiliui paruošti jums reikės:

Margarita sudetis.jpg

70 ml tekilos (jūsų mėgstama reposado, pagaminta iš 100% agavos) 
30 ml cukraus sirupo arba žaliųjų citrinų sirupo
5 braškių (nebūtina gražių, svarbiau skanių!)
2 puodelių ledukų 
1/4 šviežiai išspaustos žaliosios citrinos sulčių

 

 

 

 


Plaktuvas turėtų būti pakankamai galingas, kad suplaktų ledukus.
Viską sudėkite į plaktuvą ir įjungę programą kokteiliams gaminti, plakite maždaug minutę arba kol nebeliks didelių ledų gabaliukų.

Supilkite į taurę iki pat viršaus ir skanaukite su draugais! 

Kokteilis "Margarita" su bananu

Kokteilis "Margarita" su bananu

Tortilija su vištiena

Tortilija be gliuteno "Schar"

Tortilija be gliuteno "Schar"

Mėgstu patiekalus, kuriems pagaminti nereikia daug laiko:) Tortilija su vištiena yra vienas iš jų. Kartą iš Meksikos atvykęs draugas pagamino nuostabiausią tortiliją su smulkinta jautiena. Nuo tada vis eksperimentuoju ir atrandu įvairiausių, skaniausių įdarų.

Šiandien siūlau išbandyti paprasatą kaip 2x2 receptą:

2 porcijoms jums reikės:

2 tortilijų (skanios  tortilijos labai svarbu. Aš naudoju “Schar”, kurios yra ir be laktozės)

500 g vidinės vištienos krūtinėlės
1 svogūno
1 raudonos saldžiosios paprikos
druskos
pipirų
1 a.š. kario miltelių
1 skiltelė česnako
~150 g konservuotų kukurūzų
2 šaukštai grietinės (neriebios)

1 marinuotas agurkėlis

Nedideliais gabaliukais supjaustytą vištienos krūtinėlę apibarstytą druska, pipirais ir kariu, pakepinkite ant aliejaus. Kai lengvai apkeps, įdėkite griežnėliais supjaustytą radonąją papriką, po minutėlės taip pat supjaustytą svogūną bei įspauskite česnaką. Gerai pamaišykite ir suberkite konservuotus kukurūzus. Pakepkite dar minutėlę.

Tuo metu į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę įdėkite pašildyti tortiliją. Pora minučių pakepkite iš vienos pusės ir dar keletą apvertus iš kitos.

Tortilija be gliuteno ir be laktozės

Tortilija be gliuteno ir be laktozės

Ant šiltos tortilijos dėkite pakepintą vištieną su daržovėmis, pjaustytą marinuotą agurkėlį ir jeigu norisi užpilkite šaukštą grietinės bei susukite ją.

Paprasta, greita ir skanu!


Tortilijas galite įsigyti didžiosiose RIMI ir Assorti parduotuvėse bei internetu:

http://www.assorti.lt

Kepta duona su česnaku ir sūriu

 
Kepta duona be gliuteno be glitimo.jpg
 

Ar atsimenate tą skanų keptos duonos su česnaku kvapą?! Kai namiškiai ją kepa, sunku susilaikyti nenugvelbus bent mažo gabalėlio... Tačiau, kai tai daryti griežtai draudžiama dėl geros savijautos, tenka dantis sukandus susilaikyti ;)

Kartą papasakojau tai Beatai (kepyklėlės “Beglitimis” savininkė), ji pasiūlė išbandyti pasikepti duonos iš jos grikių miltų duonelės. Ir wow! Aš buvau tokia laiminga! Juk šio skonio bene 10 metų jau neturėjau burnoje!

Grikių miltų duona be gliuteno iš kepyklėlės "Beglitimis"

Grikių miltų duona be gliuteno iš kepyklėlės "Beglitimis"

 

Tikiu, kad kiekvienas jūsų mokate kepti duoną su česnaku, juk anksčiau kiekvienuose namuse ji būdavo gaminama :) Turbūt ragavote ir užkeptą su sūriu. Tokią, “pagerintą” pirmą kartą dar paauglė paragavau HBH kavinėje prie Palangos. Buvo kažkas naujo ir mūsų visų draugų mėgstama.

Išbandžiau ir namuose. 

Tarkuotas sūris su majonezu ir česnaku

Tarkuotas sūris su majonezu ir česnaku

Supjaustytą duoną pakepiau ant alyvuogių aliejaus. Nedidelį gabalėlį fermentinio sūrio sutarkavau, sumaišiau su skiltele česnako ir šaukštu majonezo be gliuteno.


Ant keptos duonos uždėjau sūrio mišinį ir keletai minučių pašoviau į 185 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pakepinau kol sūris lengvai išsilydė.

Kaip smagu ragauti iš seniai pažįstamą skonį!

Juliaus gardžiosios duonos be gliuteno receptas

Juliaus Šeškevičiaus nuotrauka

Juliaus Šeškevičiaus nuotrauka

Per mokymus apie gyvenimą be gliuteno vykusius Vilniuje, susipažinome su Juliumi, kuris išsidavė jog kepa nuostabią duoną be gliuteno duonkepėje. Be abejo, labai norėjome sužinoti receptą, kuriuo jis pažadėjo pasidalnti su visais. Džiaugiuosi galėdama jį perduoti jums ir didžiulis ačiū Juliui už išsamų aprašymą ir žinių pasidalinimą!


“Kaip žadėjau, noriu pasidalinti receptu gluten free duonos kepimui duonkepe. Duonos mišinių, gf miltų ir variantų iškepti skanią duoną yra galybės. Net mažas pakeitimas recepte duoda kitokį rezultatą – yra daug laisvės eksperimentuoti :) Trumpai apie tai, kas svarbu:
 
Duonkepės:
Kažkas per mokymus teiravosi, ar galima GF duoną kepti ne su GF programa - palyginimui mano duonkepės standartinės (kviečių) duonos programos kepimo trukmė 3h40min, kai tuo tarpu Gluten free 2h35min. Nebandžiau, bet greičiausiai, su kita programa GFree duona nesigautų.

 
Juliaus Šeškevičiaus nuotrauka

Juliaus Šeškevičiaus nuotrauka

 

Teko bandyti didesnę - dviejų maišymo malūnėlių duonkepę, maniškė mažesnė – vieno, bet jeigu tektų rinktis, vėl rinkčiausi mažesnę – vieno malūnėlio, kadangi joje bus patogiau kepti mažą duoną. Po 3-4 kelių dienų duona tampa nebe tokia skani. Iškepti naują – 5min darbas, dėl to maža duonkepė praktiškesnė.
 
Miltų mišinys
Su miltais galima įvairiai eksperimentuoti, kol kas man geriausias SUNNUNTAI mišinys. Jei naudoti vien jį – duona gaunasi labai minkšta, labiau kaip bulkutė :) dėl minkštumo sunkiau sutepti sumuštinį, bet nuostabiai dera su Nutella riešutų kremu :) Šeimyna sukapoja dar šiltą per mažiau nei 10 minučių :) praktiniais sumetimais šitą variantą kepu rečiau :) Įmaišius juodos ar baltos duonos mišinio JAUHOSEOS duona labiau patampa panaši į baltą arba juodą duoną o ne į bandelę ;) šiek tiek marks&spencer miltų ją padaro tvirtesnę. Šiuo metu kepu tokiomis proporcijomis: SUNNUNTAI 400ml šviesios JAUHOESEOS duonos mišinio 75ml ir Marks&Spencer 75ml.
 
Dedant produktus į duonkepės indą labai svarbu, kokia eilės tvarka juos sudėsite! Priešingu atveju tešla gali gerai neišsimaišyti. Taigi:
 
Aliejus (naudoju extra virgin alyvuogių) 1 šaukštas
Druska 1 šaukštelis
Vanduo 400ml (Pilu ant druskos, kad tirptų)
Miltų mišinys 550ml (palieku plūduriuoti ant vandens)
Sausos mielės 1 šaukštelis (išbarstau visam plote ant miltų)
Cukrus 1,5 šaukšto (apibarstau mieles)
 
Visa tai trunka 5 minutes!
 
Parenku Gluten free programą ir po dviejų su puse valandos namai pakvimpa šviežia duona :) Kai kurios duonkepės turi taimerius. Viską iš vakaro suruošus, galima nustatyti, kad duona būtų iškepta prieš pat pusryčius!
Stipriai rekomenduoju!
 
P.S. Nuotraukoje naudojami miltų mišiniai ir pirmas dešinėje – sausos mielės. Viską, išskyrus Marks&Spencer, perku parduotuvėje Prisma PC Ozas.”

Juliaus Šeškevičiaus nuotrauka

Juliaus Šeškevičiaus nuotrauka

Būtinai išbandyite ir brūkštelkite kaip pavyko!:)

„Alisos“ šokoladinis tortas

Sokoladinis tortas be gliuteno be glitimo.jpg

Artėja vasara! :) Gražiausių švenčių, vestuvių ir šiaip puikių progų metas :) Tokiomis dienomis norisi kažko šventiško ir nekasdieniško pasigaminti. Inga Krasuckienė dalinasi dar vienu skaniu ir puošniu receptu iš savo receptų knygos "Kepiniai be glitimo". Ačiū Ingai už tai!:)

Šį torto receptą sukūrė konditerė ir knygos bendraautorė Katerina Buldakova, kuri sako: "šį tortą skiriu visiems šokolado mėgėjams, tokiems, kaip mano dukrelė Alisa. Sodriam šokoladiniam skoniui puiki atsvara būtų gaivios, šviežios uogos."

O aš noriu priminti, kad visi naudojami produktai turi būti be gliuteno ar gliuteno pėdsakų. Visada tikrinkite sudėtį rinkdamiesi tokius produktus kaip šokoladas, kakava, ryžių miltai ar kepimo milteliai.

O dabar receptas! :)

„Alisos“ šokoladinis tortas:
20 cm diametro kepimo forma
 
Šokoladiniam biskvitui reikės:
140 g juodojo šokolado
100 g sviesto
80 g kiaušinių trynių (apie 4 vnt.)
130 g kiaušinių baltymų (apie 4 vnt.)
150 g rudojo cukraus
30 g kakavos
30 g ryžių miltų
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
ryžių miltų skardai pabarstyti
 
Šokoladiniam maskarponės kremui:
130 g maskarponės sūrio (iš šaldytuvo)
190 g grietinėlės (35 proc riebumo; iš šaldytuvo)
30 g cukraus pudros
130 g juodojo šokolado
šviežių uogų (sezoninių). Šiam tortui naudojome šilauoges.
 
Biskvitas:
Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, kraštus patepkite sviestu ir apibarstykite ryžių miltais. Miltų likutį pašalinkite.
Mikrobangų krosnelėje arba virš karšto vandens dubens ištirpinkite šokoladą su sviestu. Į ištirpintą masę įmaišykite po vieną kiaušinio trynį, viską gerai išmaišykite.
Suplakite baltymus iki putų, po truputį suberkite cukrų ir plakite iki stangraus, blizgaus morengo.
Į šokolado masę įmaišykite vieną trečiąją dalį morengo ir suberkite atskirame dubenyje persijotus sausus ingredientus.
Viską gerai išmaišykite ir tuomet atsargiai įmaišykite likusį morengą, kad tešla nesukristų, t.y. neprarastų purumo.
Sudėkite tešlą į paruoštą kepimo formą, kepkite iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 20 ‑ 25 min. arba kol įsmeigtas į biskvito vidurį pagaliukas bus sausas.
Visiškai atvėsinkite biskvitą ir perpjaukite horizontaliai per pusę, kad gautumėte du sluoksnius.
 
Šokoladinis maskarponės kremas:
Grietinėlė ir maskarponės sūris turi būti iš šaldytuvo.
Sumaišykite visus ingredientus (išskyrus šokoladą) ir plakite iki puraus, švelnaus ir vientiso kremo (masė turi šiek tiek sutirštėti), neperplakite.
Pilnai ištirpinkite šokoladą.
Į šokoladą greitai įmaišykite trečdalį maskarponės kremo, sudėkite likusį kremą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
 
Torto surinkimas:
Pusę kremo sutepkite ant biskvito puselės, uždenkite kitu biskvitu, sutepkite likusį kremą ir užbarstykite šviežiomis uogomis. Galima valgyti iš karto.

Skanaus!

Morkų pyragas iš knygos “Kepiniai be glitimo”

Morku pyragas be gliuteno be glitimo.jpg

Jeigu dar neturite bene pirmosios Lietuvoje saldžių kepinių be gliuteno receptų knygos, tuomet nudžiuginsiu jus “Morkų pyrago” receptu, kuriuo mielai dalinasi knygos bendraautorės Inga Krasuckienė ir Katerina Buldakova. 

Inga rašo: 

20 - 23 cm kepimo forma arba apie 16 keksiukų
O kodėl mums tiesiog neiškepti skaniausio ir kvapniausio morkų pyrago? Turiu mylimiausią receptą iš vaikystės, kurį pritaikiau savo skoniui. Receptas buvo išplatintas per visą giminę ir pažįstamus, bet, aišku, su kvietiniais miltais. Atlikusi keletą bandymų, sukūriau receptą, kuris, pasakysiu jums atvirai, nuo šiol kepsiu tik šitaip! Receptas apskaičiuotas 20 ‑ 23 cm skersmens skardai, bet Jūs galite kepti jį kaip keksiukus. Nereikia net sakyti, kad šis pyragas puikus ir be jokių priedų, bet su kremu jis puošnesnis ir dar sultingesnis.
 
Pyrago tešlai reikės:
140 g migdolų (gali būti ir su luobele) arba migdolų miltų
150 g rudo cukraus
200 g kiaušinių
150 g smulkiai sutarkuotų morkų
140 g bekvapio aliejaus
1 apelsino žievelės
50 g ryžių miltų
50 g kukurūzų miltų
1 arbatinio šaukštelio su kaupu kepimo miltelių (įsitikinkite, kad Jūsų naudojami yra be gliuteno!)
½ arbatinio šaukštelio cinamono
50 g smulkiai supjaustytų slyvų
50 g stambiai kapotų graikinių riešutų
Kremui:
200 g varškės kremo („Philadelphia“ ar į jį panašaus)
50 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
50 g cukraus pudros
Dėmesio: visi kremo ingredientai turi būti iš šaldytuvo!
 
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
Kepimo formos kraštus sutepkite sviestu, dugną padenkite kepimo popieriumi.
Jeigu naudojate nesmulkintus migdolų riešutus, reikėtų kartu su cukrumi sumalti juos virtuviniu kombainu iki stambiai susmulkintų miltų.
Sumaišykite kukurūzų ir ryžių miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
Išplakite kiaušinius ir eilės tvarka sudėkite visus ingredientus, sumaišykite šaukštu iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 40 min. arba kol įsmeigtas į pyragą pagaliukas bus sausas.
Iškeptą pyragą išimkite iš skardos ir leiskite visiškai atvėsti.
 
Kremui suplakite atvėsintą grietinėlę su cukraus pudra, sumaišykite su suminkštintu varškės sūriu. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su antgaliu (mes panaudojome 12 mm skersmens) ir papuoškite juo pyragą savo nuožiūra.
Papuoštą kremu pyragą laikykite šaldytuve.

Gražaus savaitgalio!