Kanelės (Caneles)

 
Kaneles be gliuteno.jpg
 

Kanelės (Caneles)... Keistokas prancūziškas kepinys, kurio neteko paragauti tuomet, kai dar galėjau valgyti kvietinius miltus. Draugės sako, kad tai skanumynas vertas kiekvienos suvalgytos kalorijos :) Todėl labai norėjau jų paragauti ir teko pabandyti jas iškepti ;)

Po paros tešlos laikymo šaldytuve, beveik valandos kepimo... Ir dar skanauti nevalia... Nakčiai ar dienai turi laikyti šaldytuve… Valios išbandymas :) Ar verta?! O taip! Taigi, pradedame!

Visų pirma turiu pasakyti, kad kaip ir kiekvienam kepiniui, teisingai pasirinkti miltai be gliuteno yra begalo svarbu! Išbandžiau šį receptą su dviem skirtingais: "Schar" ir "Orgran" savaime kylančiais. Vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad naudoti reikėtų "Schar" miltus, o "Orgran" šiam receptui visiškai netinkami. Manau dėl to, kad turi kildinimo savybių, o šiame recepte jokių kildinimo produktų dėti nereikia. Taigi, Organ miltus pasilikite kokiam pyragui ar keksiukams :)

 Rekomenduoju šiam kanelių receptui

Rekomenduoju šiam kanelių receptui

 Pasirinkite kitiems receptams

Pasirinkite kitiems receptams

 Kanelės su Orgran miltais, nepavyko

Kanelės su Orgran miltais, nepavyko

Perskaičiusi daugybę receptų, išbandžiau šį ir jis tikrai pasiteisino.

Ingredientai:
        Pienas - 500 ml
        Miltai - 100 g  (Schar)
        Kiaušiniai - 1 vnt.
        Kiaušinio tryniai - 2 vnt.
        Cukrus - 200 g
        Romas - 2 a. š. (įsitikinkite, kad be gliuteno)
        Vanilės lazdelė - 1 vnt.
        Sviestas - 60 g
        Medus - 1 š.
Kaip gaminti ?
        Pieną užvirinu ant ugnies su sviestu (50 g) ir cukrumi. Sudedu išimtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukeliu nuo ugnies ir palieku kiek atvėsti.
        Suplaku kiaušinius, sumaišau su miltais. Po truputį, vis maišydama, pilu pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilu kelis šaukštelius romo (aš naudojau labai stiprų, skirtą specialiai gaminimui, todėl jo reikėjo mažiau. Paprasto galima dėti ir kokius 4 šaukštelius).
        Tešlą uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą 24 valandoms. Beje, bandžiau kepti ir po 12val., tai jei labai skubat - labai didelio skirtumo nėra - galite kepti :)
        Taigi kitą dieną likusį sviestą pašildau kartu su medumi. Šia mase ištepu formeles ir pilu tešlą.

Silikonine forma kanelems.jpg


        Kaneles kepti įprasto dydžio formelėse maždaug 1 val. ir 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
Aš kepiau mini formelėje, todėl kepimo laikas buvo ~ 50 min.
Rekomenduočiau naudoti silikoninę kepimo formą, nes iš jos bus žymiai lengviau išimti.
        Smagioji dalis! Iškepusias kaneles su visa forma dėti dar vienai dienai į šaldytuvą ir po jos jau bus galima valgyti. :)
Bus tikrai skanu!

Kaneles be glitimo.jpg