„Alisos“ šokoladinis tortas

Sokoladinis tortas be gliuteno be glitimo.jpg

Artėja vasara! :) Gražiausių švenčių, vestuvių ir šiaip puikių progų metas :) Tokiomis dienomis norisi kažko šventiško ir nekasdieniško pasigaminti. Inga Krasuckienė dalinasi dar vienu skaniu ir puošniu receptu iš savo receptų knygos "Kepiniai be glitimo". Ačiū Ingai už tai!:)

Šį torto receptą sukūrė konditerė ir knygos bendraautorė Katerina Buldakova, kuri sako: "šį tortą skiriu visiems šokolado mėgėjams, tokiems, kaip mano dukrelė Alisa. Sodriam šokoladiniam skoniui puiki atsvara būtų gaivios, šviežios uogos."

O aš noriu priminti, kad visi naudojami produktai turi būti be gliuteno ar gliuteno pėdsakų. Visada tikrinkite sudėtį rinkdamiesi tokius produktus kaip šokoladas, kakava, ryžių miltai ar kepimo milteliai.

O dabar receptas! :)

„Alisos“ šokoladinis tortas:
20 cm diametro kepimo forma
 
Šokoladiniam biskvitui reikės:
140 g juodojo šokolado
100 g sviesto
80 g kiaušinių trynių (apie 4 vnt.)
130 g kiaušinių baltymų (apie 4 vnt.)
150 g rudojo cukraus
30 g kakavos
30 g ryžių miltų
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
ryžių miltų skardai pabarstyti
 
Šokoladiniam maskarponės kremui:
130 g maskarponės sūrio (iš šaldytuvo)
190 g grietinėlės (35 proc riebumo; iš šaldytuvo)
30 g cukraus pudros
130 g juodojo šokolado
šviežių uogų (sezoninių). Šiam tortui naudojome šilauoges.
 
Biskvitas:
Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, kraštus patepkite sviestu ir apibarstykite ryžių miltais. Miltų likutį pašalinkite.
Mikrobangų krosnelėje arba virš karšto vandens dubens ištirpinkite šokoladą su sviestu. Į ištirpintą masę įmaišykite po vieną kiaušinio trynį, viską gerai išmaišykite.
Suplakite baltymus iki putų, po truputį suberkite cukrų ir plakite iki stangraus, blizgaus morengo.
Į šokolado masę įmaišykite vieną trečiąją dalį morengo ir suberkite atskirame dubenyje persijotus sausus ingredientus.
Viską gerai išmaišykite ir tuomet atsargiai įmaišykite likusį morengą, kad tešla nesukristų, t.y. neprarastų purumo.
Sudėkite tešlą į paruoštą kepimo formą, kepkite iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 20 ‑ 25 min. arba kol įsmeigtas į biskvito vidurį pagaliukas bus sausas.
Visiškai atvėsinkite biskvitą ir perpjaukite horizontaliai per pusę, kad gautumėte du sluoksnius.
 
Šokoladinis maskarponės kremas:
Grietinėlė ir maskarponės sūris turi būti iš šaldytuvo.
Sumaišykite visus ingredientus (išskyrus šokoladą) ir plakite iki puraus, švelnaus ir vientiso kremo (masė turi šiek tiek sutirštėti), neperplakite.
Pilnai ištirpinkite šokoladą.
Į šokoladą greitai įmaišykite trečdalį maskarponės kremo, sudėkite likusį kremą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
 
Torto surinkimas:
Pusę kremo sutepkite ant biskvito puselės, uždenkite kitu biskvitu, sutepkite likusį kremą ir užbarstykite šviežiomis uogomis. Galima valgyti iš karto.

Skanaus!