Apie restoranėlį, kuriame visi patiekalai be gliuteno

 
Iš kairės: Lietuvos garbės konsulė Daiva Navarrette,restoranėlio savininkė Joi Stearns, Kristina Pozingytė, restoranėlio bendrasavininkas Nic Johanson bei Olena Snow, kuri gamina sveikąją Kombucha

Iš kairės: Lietuvos garbės konsulė Daiva Navarrette,restoranėlio savininkė Joi Stearns, Kristina Pozingytė, restoranėlio bendrasavininkas Nic Johanson bei Olena Snow, kuri gamina sveikąją Kombucha

 

Vakar L.A. pietavau su Lietuvos garbės konsule Daiva Navarrette, kuri supažindino mane su energinga ir nuostabia ponia Olena Snow, kuri gamina sveikatos ir amžinojo gyvenimo aleksyrą Kombučia (angl. Kombucha). Bet apie šį Jungtinėse Valstijose labai madingą, skanų bei sveiką gėrimą, kuris stipriai stumia iš rinkos nesveikus gėrimus tokius kaip Coca-Cola, vėliau.

Šį kartą norėjau pasidžiaugti vienais skaniausių pietumis, kuriuos valgiau pastaruoju metu. Olena kaip ir aš, netoleruoja gliuteno, todėl žino įdomių vietų, kur gaminamas maistas be gliuteno. 

Visada žaviuosi Daiva Navarrette ir nepažįstu veiklesnės moters nei ji. Dar nespėjus užsisakyti maisto, Daiva jau susipažino su restoranėlio JOi Cafe savininkais. Turėjome begalo įdomų pokalbį. Restoranėlio savininkė Joi Stearns pradėjo šį verslą neatsitiktinai. Kai paaiškėjo, kad jos dukra netoleruoja gliuteno, ji išmoko gaminti skaniausių patiekalų be gliuteno. Atsitiktinai susipažino su Nicholas Johanson (Nicholas taip pat netoleruoja gliuteno), kuris pasirodė turintis verslumo žinių. Taigi, sudėję abiejų gebėjimus, atidarė nuostabų vegan, gluten free restoranėlį ir įrodė, kad ekologiškas, veganiškas ir be gliuteno maistas gali būti net labai skanus ir sveikas! Kaip pasakė Joi, ji nori parodyti, kad galima valgyti skaniai, sveikai ir saugant gyvūnėlius.

Kai atvykome, restoranėlis lūžte lūžo nuo lankytojų, sunkiai radome laisvą staliuką. Paragavusios jų patiekalų ir deserto, kuriuo mus pavaišino Joi, supratome, kodėl jis toks populiarus! Mūsų lėkštėse buvo spalvų ir netikėtų skonių jūra!:)

Buvome maloniai nustebintos Joi pasidalintais skaičiais: nuo kavinės atidarymo per 18 mėnesių jie pagamino 100.000 patieklų. O tai yra per dieną aptarnauti maždaug 185 žmonės. Ir visa tai vyksta mažame restoranėlyje. Be abejo, dėl neapsakomai skanaus ir sveiko maisto, čia lankosi ne tik gliuteno netoleruojantys žmonės, o visi, kuriems čia yra skanu ir gera!:)

Tai puikus pavyzdys Lietuvos verslininkams, kaip galima suderinti keletą skirtingų poreikių ir padaryti nuostabaus skonio patiekalų. Ir be abejo, puikus aptarnavimas bei betarpiškas, draugiškas įkūrėjų bendravimas, apsilankymą padaro dar malonesniu ir žavesniu.

Veganiškas burgeris su bandele be gliuteno ir spageti makaronai pagaminti iš cukinijos! Makaronai pasislėpę po pomidorų padažu ir nebenufotografavau pradėjusi skanauti, nes buvo taip skanu, kad pamiršau!:)

Veganiškas burgeris su bandele be gliuteno ir spageti makaronai pagaminti iš cukinijos! Makaronai pasislėpę po pomidorų padažu ir nebenufotografavau pradėjusi skanauti, nes buvo taip skanu, kad pamiršau!:)

Sėkminga diena! Paragavau trijų skirtingų rūšių duonos be gliuteno: burgerio bandelė, ragelis prie spagečių ir ši ne tik spalvota, bet ir labai skani kukurūzų duona. Nuostabu! 

Sėkminga diena! Paragavau trijų skirtingų rūšių duonos be gliuteno: burgerio bandelė, ragelis prie spagečių ir ši ne tik spalvota, bet ir labai skani kukurūzų duona. Nuostabu! 

Šeimininkė pavaišino desertu be gliuteno, pagamintu iš riešutų sviesto ir aplietu veganišku šokoladu. Skanumėlis!

Šeimininkė pavaišino desertu be gliuteno, pagamintu iš riešutų sviesto ir aplietu veganišku šokoladu. Skanumėlis!