Maisto papildai sportui - ar jie saugūs dietoje be gliuteno?

Maisto papildai sportui be gliuteno be glitimo.jpg

Dažnas sportuojantis maitinasi tikrai sveikai. Valgo daug baltymų turinčio maisto: vištieną, kiaušinius, liesą varškę, tuną, taip pat daug daržovių. Visi šie produktai yra natūraliai be gliuteno. Net ir taip sveikai maitindamiesi ir laikydamiesi dietos be gliuteno, kartais galime padaryti neapgalvotų klaidų. 
Prieš keletą dienų susipažinau su Thomas, kuriam prieš metus buvo nustatyta celiakija ir paskirta dieta be gliuteno, kurios jis labai griežtai laikėsi, tačiau simptomai neišnyko ir situacija negerėjo. Pasirodo, jis akilai stebėjo ką valgo, kokią dantų pastą naudoja, tačiau nepagalvojo, kad maisto papilduose, kuriuos geria sportuodamas, yra gliuteno!
Pasinaudojau proga ir uždaviau jam klausimą, kurio manęs yra klausęs draugas: ką dabar, kai pradėjau laikytis dietos be gliuteno, galiu valgyti prieš sportą vietoje makaronų, kad turėčiau energijos? Thomas rekomendavo saldžias bulves, grikius, avižų košę, daržoves, o jei lieka mažiau laiko iki sporto jis suvalgo riešutų sviesto ir banano sumuštinį su duona be gliuteno bei išgeria maisto papildų kokteilį. Skamba puikiai! :) 
O jūs ar atkreipėte dėmesį kokius maisto papildus naudojate?