Kokios spalvos yra gliutenas?!

Išgrynintas gliutenas

Išgrynintas gliutenas

Pamačiusi kur ryškiai rūžavą spalvą, tokią kaip suknelė nuotraukoje sakau: "O! gliuteno spalva!!!" Ši spalva dominuoja ir mano tinklapyje bei knygoje, nes ji man atrodo tokia "happy" ir priverčia nusišypsoti :D:D Tai išgirdę aplinkiniai nedrąsiai nustemba, ar tikrai tokia gliuteno spalva?! Juk jeigu sakau, tai matyt žinau?:))) Be abejo, juokauju:) Gliutenas yra baltos spalvos, tokios kaip ir kvietiniai miltai. O ar žinojote, kad parduotuvėje galima įsigyti jo?!

Štai jums pakuotė grynut gryniausio gliuteno! Jis yra naudojamas kepiniuose tam, kad išgauti papildomą tešlos tamprumą ir apimtį. Lietuvoje tokio produkto pirkti dar nemačiau, o štai JAV, jo galima įsigyti daugelyje maisto prekių parduovių. Pramonėje jis gali būti naudojamas gyvūnų pašarams gaminti bei naminių gyvūnėlių ėdalui. Nustebsite, tačiau gliuteną išgauna ir parduoda net Lietuvoje esanti įmonė

Be abejo, mums savo virtuvėje tikrai jo nereikia, tačiau juk įdomu pamatyti kaip gi tas mus, netoleruojančiuosius, nuodijantis baltymas atrodo?!:))

Kristina gliutenas.jpg
Gliuteno spalva ir sudetis.jpg