Sponsored video. Kalėdos pagal Lidl!!!! Ir kalėdinių sausainukų receptas

                                                                                                     Sponsored by Lidl

Kur tik einu, mintyse jau skamba visiems žinomos ir visų mėgiamos kalėdinės medodijos! Muzika labai įtakoja mano nuotaiką, pasirinkimą ir net priverčia lūpų kampučius kilstelti vis aukščiau:) 

Prieš šventes visada stebiu atsirandančias vis naujas reklamas, kurios stengiasi nustebinti ir sužavėti bei atkreipti kiekvieno mūsų dėmesį. Šiemet mano dėmesį patraukė LIDL Kalėdinė reklama, kurią peržiūrėjau jau dešimtis kartų :) Tikrai kitokia: be nostalgiškos melodijos ir neįprasta. Moderni ir visai ne klasikinė. O ką manote jūs? Kokia pirma mintis atėjo, peržiūrėjus ją? Ar patiko? Nustebino? Netikėta? O gal kaip tik, būtent tokios ir tikėjotės iš naujojo maisto prekių tinklo Lietuvoje? :)Pažiūrėkite ją čia ir pasakykite viską ką galvojate! :)

Kaip laukiu Kalėdų! Tai mano pati laukiamiausia ir svarbiausia metų šventė! Ruošiuosi iš anksto, viską apgalvoju… ir kad, ir kaip bebūtų, vis tiek lekiu bėgu iki paskutinės minutės prieš visiems sėdant prie sočiais, skaniais patiekalais padengto artimiausių žmonių stalo!Taip beniūniuojant mintyse, o kartais ir balsu, ateina laikas traukti senus, gerus užrašus ir priminti, imbierinių sausainukų receptą, be kurių nepraeina nė vienos Kalėdos!

Turbūt pirmasis klausimas kilęs pagalvojus apie juos yra “o kaip juos pavyks iškočioti?!”

Imbieriniai sausainiai be gliuteno be glitimo.jpg

Juk tešla iš miltų be gliuteno plyšta ir neįmanoma to padaryti! Kaip visada sprendimas yra! Ir jis labai paprastas:) Tam, kad tešla iš miltų be gliuteno būtų elastinga ir lengvai kočiojama, taip lengvai kaip įprasta tešla su kvietiniais miltais, reikia įdėti ksantano dervos (Xanthan gum). Tai yra fermentuotos gliukozės arba kitaip vadinamos sacharozės Xanthomonas Campestris, augalinės kilmės produktas be jokio kvapo ar papildomo skonio. 

Kai bandžiau ją pirmą kartą, buvau maloniai nustebinta kaip lengva ir paprasta buvo iškočioti tešlą, kad net dukterėčiai tai buvo lengva užduotis :)

Pasidalinsiu kaip visada paprastu receptu, kuris lengvas ir tuo nuostabus!

Jums reikės:

  • 200 g sviesto
  • 4 šaukštų rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų medaus
  • 0,5 kg miltų (tinka tiek "Organ" savaime kylantys miltai be gliuteno, tiek ir mano mėgstami “Schar” miltų mišiniai)
  • 3/4 arbatinio šaukštelio ksantano dervos
  • 2 arbatinių šaukštelių malto imbiero
  • Po 1 arbatinį šaukštelį maltų kvapniųjų pipirų, malto cinamono, maltų gvazdikėlių, muskatų
  • Kardamono pagal skonį

Kambario temperatūros sviestą išsukite iki vientisos masės, suberkite cukrų ir vėl išsukite kol masė pasidaro vientisa. Sukant masę po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pašildytą medų, suberkite visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su ksantano derva. Aš maišau elektriniu plaktuvu tešlai, tačiau galite tešlą maišyti ir mediniu šaukštu. Kai ji pasidaro pakankamai stangri, išminkykite ir įsukę į maistinę plėvelę padėkite maždaug 4 valandoms ar per naktį į šaldytuvą. 

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.

Tesla be gliuteno be glitimo iskocioti.jpg

O tada dalis, kuri man suteikė daugiausia džiaugsmo, kai pavyko dėl įdėtos ksantano gumos! :) Pabarstykite ant stalo begliutenių miltų, kad nepriliptų tešla ir iškočiokite ją maždaug 5 mm storio. Tuomet išspauskite norimas figurėles.

Sausainius dėkite į paruoštą kepimo indą ir kepkite apie 10-12 minučių.

Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir jeigu norisi, papuoškite cukraus glajumi :)

Tegul jūsų namai pakvimpa pačių keptais imbieriniais sausainiais be gliuteno!