Keletas patarimų begliutenėms kelionėms lėktuvu

lektuve be gliuteno

Prieš kelionę visada lekiame, bėgame ir ne viską spėjame apgalvoti… Taip būdavo ir su manimi :) Tik įsėdus į lėktuvą, kai pakvipdavo maistu pagalvodavau - kažin ar man tai bus galima valgyti?! Deja, dažniausiai - ne. Trumpuosiuose skrydžiuose galima įsigyti sumuštinių, traškučių, greito paruošimo makaronų sriubos… o tai visi draudžiami produktai laikantis dietos be gliuteno. Kas lieka? Atsigerti sulčių, arbatos ar kavos… Todėl dabar visada įsidedu ko skanaus užkrimsti, kaip pavyzdžiui vafliukų ar sausainių be gliuteno, savo sumuštinį ar krekerių :)

kelione lektuvu be gliuteno.jpg

Skrydžiuose per Atlantą viskas paprasčiau :) Visada galite užsisakyti maistą be gliuteno. Tik turite tai padaryti ne paskutinę dieną! Paprastai jau užsakant bilietus yra galimybė pažymėti kokį maistą norėtumėte gauti ir ne tik be gliuteno, bet pavyzdžiui vegetarišką, be laktozės, be riešutų ir kitų alergenų. Jeigu pirkdami bilietą pamiršote ar neradote kur tai pažymėti, būtinai susisiekite su avialinijomis ir praneškite apie tai :)

Jeigu pamiršote tai padaryti, bet kokiu atveju įspėkite apie tai stiurdeses/us ir galbūt jie turės bent kokį sprendimą. Kartą gavau tik vaisių 12 valandų skrydyje… Daugiau tokių klaidų nebedarau :)

Maistas lektuve be gliuteno.jpg

Saugių Jums skrydžių!