Skaniausi lietiniai be gliuteno!

Lietiniai be gliuteno.jpg

Jau tapo įprasta, kad skaniausius receptus be gliuteno dėl manęs išbando mano mylimi draugai! :) Kai paragavau šių lietinų, negalėjau nei žodžio ištarti! Taip skanu! Neatskirtum nuo įprastų!!!

Ilgai draugės prašiau recepto, o ji tik juokėsi: dedu viską iš akies! Tai iš akies paprašiau, kad ir suršytų:D Produktai toookie paprasti ir kasdieniški, kad esu tikra, rasite juos savo virtuvėje.

Taigi Vaidos lietiniai:

"Ingredientai:

•    2 kiaušiniai
•    2 šaukštai cukraus arba cukraus pudros (patikrinkite, kad nebūtų gliuteno!)
•    200 ml grietinėlės ( 35 %)
•    Begliutenių miltų Schar mixas. Spėju pusė stiklinės. Bet reikia žiūrėti konsistenciją. Jei miltų per daug - praskiesti šlakeliu vandens :)
•    Ai dar i tešlą šaukstą aliejaus pilu.:) Tada i keptuvę riebalų jau nebe.

Sumušu kiaušinius, įdedu cukraus pudrą arba cukrų, išplaku, tada pilu grietinėlę. Paplaku. Tada miltai - išplaku. O tada pagal tirštumą: miltai arba vanduo. Ir viskas! Šaukštas aliejaus, kai baigiu gamint tešlą. Įpilu ir išmaišau, o tada pili tešlą i sausą keptuvę ir lauki kol apskrus, apverti ir vėl apskrunda. Galiausiai mėgaujiesi GF lietiniais pagardintais tuo  ko širdelė geidžia 😜😍"

Skaniausi Vaidos kepti lietiniai!

Skaniausi Vaidos kepti lietiniai!

Galite juos valgyti be jokio įdaro, tiesiog su grietine ir uogiene. Arba kaip mano dukterėčia mėgsta įsitepti šaukštelį Nutella ir bananų riežinėlių bei susisukti. O man skaniausia su varškės įdaru:) Į dvi pakuotes varškės, įmušu vieną kiaušinį, cukraus pagal skonį, gerai išmaišau ir gautą masę įsuku į lietinį, o tada iš abiejų pusių po minutėlę pakepinu įdėjusi gabalėlį sviesto. Skanu su grietine ir šviežiai trintomis braškėmis ar mėlynių uogiene!:)

Jau žinau, ką valgysime savaitgalį pusryčiams!

                                         Skanaus ir jums!🍽🍯☕️

Blyneliai su varške apkepami iš abiejų pusių svieste

Blyneliai su varške apkepami iš abiejų pusių svieste