Troškinys miške

Atėjo taip laukti Naujieji! Bent jau Vilniaus apylinkėse krito lengvos snaigės… Už lango balta ir gražu. 
Vis dar turime dvi laisvas dienas! Negi sėdėsite namuose?! Griebiame puodą, malkų bei produktus ir lekiame į sniegu paklotą mišką su draugais, gaminti nerealaus troškinuko! Patikėkite, bus nuostabu įkvėpti gryno oro ir skanauti šiltą, kvapnų troškinį prie laužo!

Troskinys be gliuteno.jpg

Jums reikės:

1,5 kg jautienos
5 bulvių
2 morkų
2 vidutinių svogūnų
3 skiltelių česnako
1 nedidelės raudonos paprikos
1 nedidelio kopūsto
400 g konservuotų raudonųjų pupelių
400 g konservuotų kukurūzų
800 g konservuotų pomidorų
1,5 arbatinio šaukštelio kumino
1,5 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1 lauro lapo
Šviežio rozmarino, čiobrelio, kalendros (galima naudoti ir džiovintas žoleles)
Druskos ir pipirų pagal skonį

Namuose pasidarau tokį ruošinuką:
Pakepinu supjaustytą jautieną ir dedu į puodą, kuriame bus troškinama miške. Tuomet apkepinu morkas, papriką, svogūnus ir česnaką. Dedu viską į puodą. Tuomet sukrečiu supjaustytą kopūstą, konservuotus pomidorus bei sudedu prieskonius ir žoleles, pasūdau. Jeigu norite greitesnio rezultato, galite užpilti vandens ir valandėlę patroškinti viską namuose. Tuomet miške užteks pakabinus puodą virš laužo sudėti kukurūzus bei pupeles ir troškinti pusvalandį. Tačiau jeigu norite praleisti daugiau laiko gryname ore, troškinkite apie 1.5 val ant laužo :) 

Tikiu, kad kiekvienas turite savo mėgstamą troškinio receptą ir galite puikiai juo pasinaudoti. Svarbiausia tai, kad daržovės, žolelės ir mėsa yra natūraliai be gliuteno, todėl galime troškiniu mėgautis visi! 

Šokame į slides, pasiimame roges, kad laukti troškinuko neprailgtų ir smagiai į mišką!